Over Jessica

Mijn naam is Jessica Kalsbeek (1984) en woon in Leeuwarden, samen met mijn kinderen Roos en Jesper.
Ik ben  kindercoach en trotse eigenaresse van Praktijk De Maanvlinder.

Als kind ben ik veel verhuisd, om telkens aan deze nieuwe situaties te wennen leerde ik gebruik maken van mijn eigen veerkracht. Onder andere mijn kwaliteiten; doorzettingsvermogen, creativiteit, enthousiasme en intuïtie hielpen mij hierbij.
Door mijn veerkracht kon ik mijn kracht, kwaliteiten en talenten vergroten om zo mijn eigen plaats in deze wereld in te nemen.

 

 

Zo ontdekte ik dat ik graag betekenisvol wil zijn voor kinderen en daarbij ook voor hun ouders. Ik ronde in 2006 de lerarenopleiding voor het basisonderwijs af en ging met hart en ziel werken in het basisonderwijs. Eerst bij de kleuters, later in groep 6. Waar ik het kind van 9 leerde kennen, een prachtige en inspirerende leeftijd.
Kinderen laten ontdekken wat ze kunnen, laten voelen dat ze goed zijn zoals ze zijn en daarnaast laten ontdekken dat ze veel in huis hebben vind ik belangrijk.
De enthousiaste verhalen van de kinderen en het vertrouwen dat ze mij geven is telkens weer een cadeautje.

Nu ik zelf moeder ben van twee prachtig stralende kinderen voelde ik dat het tijd werd om verder te gaan. Mijn droom te laten verwezenlijken om kinderen en hun ouders een-op-een te coachen.
Hiervoor ben ik de opleiding tot kindercoach gaan volgen bij de Magie van Kindercoaching. Een prachtige opleiding die ervan uitgaat dat kinderen kunnen en mogen onderzoeken wie zij in essentie zijn. Dat wanneer zij opgroeien zij mogen ontdekken dat ze prachtige kwaliteiten bezitten en dat zij het waard zijn om van gehouden te worden. Zij zijn de bestuurders van de toekomst.

Mijn kracht als kindercoach ligt in het begeleiden van kinderen op de persoonlijke ontwikkeling en hun bewustwording. Het vergroten van hun veerkracht en laten ontdekken wat hun vermogen van kwaliteiten en talenten is. Hierdoor leren ze meer mogelijkheden van zichzelf kennen en daarmee oplossingen te bedenken in situaties die lastig zijn. Ze komen in hun eigen kracht te staan.

Graag ga ik samen met jullie kind en jullie als ouders onderweg om van de bekende situatie naar een nieuwe situatie te gaan waar je de lichtheid van een vlinder weer kunt ervaren.

 

Coaching
voor kinderen, jongeren en hun (bonus) ouders.

Praktijk de Maanvlinder
Albadastins 54
8925 CP Leeuwarden
06 – 286 734 25